Butter Chai – på mandelmælk

Skærmbillede 2016-03-21 kl. 08.26.05

Denne Chai kan både nydes som et mellem- eller morgenmåltid. Jeg har opdaget at det kan være svært for mig at indtage fedt nok på LCHF og der er drikke som denne og FedtKaffe/FedtTe min redning.

Samtidig kan jeg mærke at jeg ikke skal begynde at spise noget hvis jeg føler små-sult mellem måltiderne. Men drikke vil jeg gerne – på den måde får jeg dækket alle de behov der kan ligge til grund for min oplevelse af sult, samtidig med at jeg får styrket mine gode vaner, med 3 måltider om dagen og ingen overspisning.

Jeg har fundet 3 mandelmælk der er fuldstændigt usødet – ecomil (helsekost), provamel (helsekost) og alpro (Føtex) – den sidste er den der er lavest på kulhydrater og er også den, der har færrest ingredienser … Så det er helt klart min fortrukne

Skærmbillede 2016-03-22 kl. 17.44.24 Skærmbillede 2016-03-22 kl. 17.44.38

Butter Chai (1 stort glas)

  • 1 brev te af egen valg (jeg bruger enten en færdig blandet chai, ren sort te eller ren grøn te)
  • 1,5 dl kogende vand
  • 1-2 spsk smør (kan helt eller delvist erstattes af kokosolie)
  • 1,5 dl usødet mandelmælk (alpro, provamel, ecomil eller hjemmelavet)
  • Vaniljepulver, kardemomme og/eller Kanel afhængig af dit valg af te og hvilken smag du ønsker

Kog vandet og hæld 1,5 dl over et tebrev i et stort glas. Lad det trække mens du gør smør-mandelmælken klar. Kom 1,5 mandelmælk i en egnet beholder og tilsæt smør/kokosolie og varm det 1,5 minut i microbølgeovnen. Har du ikke microovn kan du varme det op i en lille kasserolle – det behøver ikke koge, men må godt være lige ved kogepunktet. 

Tilsæt det ønskede krydderi i mandelmælken og pisk det igennem, så smørret/kokosolien integreres i væsken. Du skal entet piske hårdt med et piskeris, bruge en stavblender eller en håndholdt mælkeskummer – jeg bruger det sidste … det går stærkt og kræver næsten ingen rengøring bagefter.

Hæld den piskede mandelmælk over i glasset med teen og lad den trække 2-3 minutter mere 

Velbekomme!

Skærmbillede 2016-03-22 kl. 18.04.34

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *