Egg Curry – vegetarisk indisk karry med æg

Skærmbillede 2016-01-11 kl. 20.57.57

Æg er en god kilde til protein i det vegetariske indiske køkken. Her er mit bud på en enkel indisk ret med masser af smag.

Der findes et hav af bud på denne klassiske ret. Dette er min version, der er meget mild, da min mand – på trods af hans indiske blod – er overfølsom over for chili og kun tåler det i små mængder. Der kan tilsættes frisk grøn chili i retten, hvis du ønsker en stærke smag.

Egg Curry (4 portioner)

 • 8 hårdkogte æg
 • 2 spsk ghee/klaret smør eller kokosolie
 • 1 grøn peberfrugt skåret i små tern (1*1 cm)
 • 1 fed hvidløg skåret i mindre stykker
 • 2 cm frisk ingefær skåret i mindre stykker
 • 2 hakkede skalotteløg
 • 1 tsk gurkemeje
 • 1 tsk spidskommen (hel eller pulveriseret)
 • 1 tsk korianderfrø (hele eller pulveriserede)
 • 1/4 tsk chilipulver
 • 1 dåse hakkede tomater (uden krydderier)
 • 1-2 dl kokosfløde/piskefløde
 • salt
 • 1 tsk garam masala kryderi
 • 1 spsk hakket frisk koriander og/eller frisk mynte (alternativt kan du bruge bredbladet persille) +  ekstra til pynt.

Kog æggende aftenen før de skal bruges, eller i løbet af dagen og kom dem i køleskabet, så de er helt kolde, når de skal bruges – det giver det bedst resultat. 

Varm fedtstoffet i en lille gryde/stor kasserolle og svits den grønne peber i tern i 1-2 minutter. Fisk dem op af den varme olie og kom dem i en skål – de skal først tilsættes til allersidst. Svits hvidløg, ingefær og løg i 3-4 minutter under periodisk omrøring. Kom gurkemeje, spidskommen, koriander og chili (også den friske, hvis du ønsker lidt mere bid) i kasserollen. Bland det hele godt og lad det svitse videre ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt de hakkede tomater og fløden og lad det koge videre i 7-10 minutter. Tilsæt salt. 

Sluk for varmen og find din stavblender frem – har du ikke en stavblender vil jeg anbefale dig enten at lade den køle lidt ned og blende i en alm. blender, eller bruge saucen som den er og springe blendning over). Blend saucen fin og ensartet og hæld den tilbage i gryden, og bring den i kog og tilsæt Garam Masala, frisk koriander og den grønne peber. Tag æggende ud af køleskabet, fjern skallen og sænk dem ned i saucen, dæk dem til med sauce og skru ned for varmen. Kom låg over og lad curry’en simre ved svag varme i 5-6 minutter.

Arranger æggende i en skål med saucen og pynt med friske krydderurter. Server med passende tilbehør f.eks. Tandoori Gohbi/Citron Blomkålsris og/eller Naan og Raita 

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *