Cremet Paprikasauce

Skærmbillede 2016-01-09 kl. 19.57.42

 

Mangler du en god og smagfuld sauce, som kan bruges til det meste … så er det her måske noget for dig. Opskriften giver ca en liter som kan opbevares på køl eller frys til at dyppe bønne-, broccoli- eller sellerifritter i til fisk, kylling eller bøf … og den kan snildt bruges til dine koteletter i fad eller som grundsauce til en lækker Squasghetti-ret.

 

Cremet Paprikasauce (ca. 1. liter sauce)

 • 25 gram smør
 • 2 spsk paprika
 • 2 fed hvidløg (groft hakket)
 • 1 Skalotteløg (groft hakket)
 • 2 røde peberfrugt (skåret i store tern)
 • 1 porre (renset grundigt og skåret i skiver)
 • 2 dl vand
 • 2 spsk tomatpuré
 • 3 dl piskefløde
 • salt og peber
 • 75 gram flødeost (f.eks. Philadelphia)

Smelt smøret i en lille gryde eller stor kasserolle. Tilsæt paprika og hvidløg og svits det under omrøring ved høj varme. skru lidt ned for blusset og tilsæt løg og svits til de er klare. Kom rød peber og porer i og svits det hele i 3-4 minutter under periodisk omrøring. Tilsæt vand, tomatpuré, fløde, salt og peber og tad det simre uden låg i 15 minutter. Tag saucen af blusset og tilsæt flødeosten og blend (gerne med en stavblender) til en jævn sauce. Sæt saucen på blusset igen og bring den i kog uden låg, til konsistensen er som du ønsker. smag til med salt og peber.

Server saucen med det samme eller fordel den i mindre bøtter og lad dem køle af før de kommes i fryseren eller på køl. Saucen kan holde 3-4 dage på køl. 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *