Leder du efter et hurtigt og lunt morgenmåltid, så er det her måske noget for dig – det er blevet en af mine vinter favoritter – du kan forberede den natten over … og varme den om morgenen
Varm Chiagrød (1 portion)
- 1,5 dl usødet mandelmælk
- 2 spsk chiafrø
- 2 spsk mandelmel (ikke affedtet)
- 3-4 spsk fløde (kan erstattes af mere mandelmælk for en mælkefri version)
- lidt salt
- smørklat
- kaneldrys
Kom mandelmælken i en skål og tilsæt chiafrøene og rør godt rundt. Lad den stå i et par minutter og rør igen så den ikke klumper. Dæk til og stil i køleskabet natten over. Hvis du ikke har hele natten kan du lade den stå og trække mens du er i bad. en halv time er nok, men resultatet bliver ikke det samme.
Om morgen kommer du blandingen op i en lille gryde og rører det godt igennem. tænd for varmen og tilsæt mandelmel og fløde. Giv et opkog og tilsæt en smule salt.
Server i en skål med kaneldrys og smørklat.