Marokkansk Lam med aubergine

Skærmbillede 2015-08-11 kl. 21.22.27

Jeg var så heldig at finde noget fersk lam i køledisken den anden dag … det er ikke så tit det sker. Jeg har længe haft en lyst til marokkansk mad, så her er mit bud på en lækker krydret ret, der sagtens kan tilføres chili og tilmed blive stærk.

Retten kræver forberedelse og stegetid (minimum 2 1/2 time i alt), men ikke meget reel tid ved komfuret.

Marokkansk Lam med Aubergine

 • 500-600 gram fersk lam skåret i tern
 • 1 lille skalotteløg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 tsk spidskommen
 • 1 tsk stødt ingefær
 • 2 tsk paprika
 • salt og peber
 • Olivenolie (til marinering og stegning)
 • 1 stor aubergine
 • 400 gram hakkede tomater eller tomat passata
 • 1-2 spsk sukrin sirup, mørk (kan erstattes af sukrin gold)
 • 1 kanelstang på 4-5 cm
 • Evt. en håndfuld ristede mandelflager og/eller hakket frisk korinader eller persille til at drysse over inden servering

Skærmbillede 2015-08-11 kl. 21.22.47

Først skal kødet marineres. Tag en frysepose og kødet i posen, tilsæt finthakket løg, presset/hakket hvidløg, spidskommen, ingefær, paprika, salt, peber og 3 spsk olivenolie. Masser marinaden godt ind i kødet og luk posen. Stil den på køl i minimum 1 time og gerne natten over …

Skærmbillede 2015-08-11 kl. 21.23.06

Så skal auberginen gøres klar. Skær den i tern og fordel ternene jævnt på et fad eller skærebræt. Drys dem med rigeligt salt og lad dem stå i 25-30 minutter. Kom auberginen i en si/et dørslag og skyl den godt, ryst vandet af og dup dem tørre med et rent viskestykke.

Skærmbillede 2015-08-11 kl. 21.23.29

Så skal det hele samles. Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn) og varm olie i en tykbundet gryde. Brun auberginerne. Tilsæt tomat, sukrin sirup og kanelstang, lad det simre lidt og smag til med salt og peber. Tag kødet ud af køleskabet og brun kødet på en pande. Kom kødet i saucen og bland det godt. Hvis gryden kan gå i ovnen og har et tilhørerne låg der kan det samme sætter du blot låget på og stiller det nederst i ovnen, hvis ikke skal du hælde retten over i et ovnfast fad med låg, en stegeso eller dække et ovnfast fad med folie.

Steges i en time og drysses evt. med ristede mandler og/eller hakket korinander/persille inden servering.

Retten passer godt sammen med Blomkåls Tabouleh:

Skærmbillede 2015-08-11 kl. 21.22.02

 

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *