Svensk Pølseret

Planen var at lave pandestegte grøntsager med wienerpølser i dag, men da jeg opdagede at jeg havde en rest fløde, der skulle bruges i dag fik jeg den idé at lave svensk pølseret.

Der findes mange slags pølser i butikkerne – jeg finder altid dem med max 1 gram kulhydrat pr. 100 gram – ikke kun for ar holde den strikse LCHF-stil … jeg gør det også fordi at det betyder at der er tilsat så lidt som muligt.

Skærmbillede 2015-08-06 kl. 19.15.04

 

Svensk Pølseret (2-3 portioner)

1 god klat smør

1 finthakket lille Skalotteløg

2 tsk paprika

1 lille blomkål

6-8 gode pølser (med max. 1 gram kh pr. 100 gram)

2 dl piskefløde

1/2 dl vand

2-3 spsk tomatpuré

salt og peber

 

Smøret smeltes på er stor pande – hvis du ikke har en stor pande, så find den gryde du har med den største diameter, det er vigtigt for at retten koger ind. Hak løget og kom det på panden med paprika og lad det bruse af i smørret. skru lidt ned for varmen og lad det stege mens du deler blomkålen i buketter og skærer stokken i mindre stykker. Skru op for varmen igen og tilsæt blomkål lidt ad gangen og og steg det til det får lidt farve. Tilsæt fløde, vand og tomatpuré, vend det grundigt, så tomaten fordeles og lad det simre mens du skærer pølserne i skiver, tilsæt pølserne og lad det simre i 5-7 minutter, rør periodisk i retten. Smag til med salt og peber.

 

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *