Den her ret kræver et minimum af tid i køkkenet, men lidt forberedelse … Forberedelsen er det hele værd! Og så er retten både striks og uden mælkeprodukter 🙂
Luksus Shawarma-ret (3-4 personer)
Du skal lave 4 forskellige dele til at sammensætte denne ret:
- Okse Shawarma
- Salat
- Blomkålshommus
- Aïoli
Okse Shawarma
- 600-700 gram mørt oksekød (f.eks. Engelske bøffer) skåret i tynde strimler
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk chili (kan erstattes af paprika)
- 1/2 tsk kanel
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
Kom kødet i en frysepose, bland krydderierne og tilsæt dem, olie, salt og peber. Masser og bland posens indhold godt. Luk posen og stil den på køl i alt fra 1-12 timer.
Når det er ved at være tid til servering tages kødet ud af køleskabet og hældes på en varm pande med marinaden – steg ved høj temperatur til det er gennemstegt.
Salat
- Hjertesalatblade (6-8 pr. person)
- cherrytomater (6-8 pr. person)
Skyld salaten og tomaterne, arranger salatbladene på tallerkner, skær tomaterne i halve og arranger dem og kødet på tallerkenen, sammen med Blomkåls Hommus og Aïoli.
Blomkåls Hommus
Kan sagtens laves aftenen før, eller lige inden servering – dog skal blomkålen minimum have en halv time til afkøling, så du skal gå i gang med at lave Hommus’en en time før retten skal serveres.
Du finder opskriften på min luksus blomkålshommus HER!
Aïoli
Aïoli, eller hvidløgsmayo, tager lige omkring et minut at lave, hvis du følger den opskrift HER!