Blomkåls Hommus med bagt citron

IMG_0686.JPG

Jeg har forsøgt mig med blomkålshommus et par gange, men den har aldrig været heeeeelt perfekt… Men nu er jeg nået i mål – her er mit bud på den lækreste hommus – Low Carb og helt igennem lækker!

Blomkåls Hommus med bagt citron

Du skal bruge

  • 1 blomkålshoved brækket i små buketter
  • 6 hele fed hvidløg
  • 1/2 citron (både saft, pulp og skal)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 6 spsk olivenolie
  • 3 spsk tahin
  • salt og peber

Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Bræk blomkålen i små buketter og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel de 6 fed hvidløg ud over bradepanden. Pres saften fra den halve citron og stil saften på køl til den skal bruges. Fjern kernerne fra den pressede citron og skær den i mindre stykker som kommes på bagepladen. drys krydderierne og hæld de 4 spsk. olie over blomkål, hvidløg og citron og bland det godt sammen med hænderne. 

Bag i 25-30 minutter (blomkålen skal have lidt farve) og stil dem derefter til afkøling på bagepladen. 

Når blomkål, hvidløg og citron er kølet af hældes alt (også den resterende olie over i en skål). Tilsæt citronsaften, 2 spsk olie og tahin. Blend det jævnt med en stavblender og smag til med salt og peber. Stil på køl til servering og arranger din hommus i en skål, drys med lidt paprika og hæld lidt olie over.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *