Jeg elsker taco! Og Nachos … Og det er det noget af det eneste jeg i ny og næ tager mig i at savne.
Men det kommer jeg ikke til længere for jeg har endelig taget mig sammen og lavet “Ørkenbloster”:
- Taco-skål af smeltet ost med
- Hakket oksekød med tex-mex krydderier,
- Grov salsa og
- Guacamole
Mexicansk Ørkenblomst (2 personer)
Taco-skål
200 gram revet cheddar (evt. Blandet med revet tex-mex ost)
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Fordel osten på to bageplader i en bunke på midten og fordel i en flad cirkel på størrelse med en middagstallerken.
Bag dem i ovnen i alt fra 10-20 minutter – de skal være gyldne i kanten.
Stil en skål pr. taco på hovedet på bordet. Løft den varme oste-taco af bagepladen med papiret og form den ved at lægge den over skålen til afkøling.
Stil dem derefter på tallerkener.
Hakket oksekød med tex-mex krydderier
2 spsk rapsolie
2 fed hvidløg
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk muskat
2 tsk røget paprika (kan erstattes af alm. paprika)
1 tsk sukrin melis (kan erstattes af suvida flordrys)
1 lille skalotteløg
500 gram hakket oksekød
1/2 dl vand
Salt og peber
Kom olien og det hakkede hvidløg på en pande og tænd for blusset. Bland krydderier og sukrin melis sammen og svits dem sammen med hvidløget. Hak skalotteløget fint og svits det med. Tilsæt det hakkede kød lidt ad gangen og brun det grundigt. Tilsæt vandet og lad det koge ind. Smag til med salt og peber. Skru helt ned for blusset til retten skal spises.
Grov salsa
1 stor tomat
1/2 orange eller gul peberfrugt
1/4 agurk
1 lille skalotteløg
Lidt frisk koriander (kan erstattes af bredbladet persille)
Saften fra 1/2 limefrugt
1 spsk olivenolie
Skær grøntsagerne ud i små tern, hak løget og korianderen fint. Bland sammen i en skål, tilsæt limesaft og olie og vend salsaen sammen.
Guacamole
2 små modne avocadoer (eller 1 stor)
1 fed hvidløg
Saften fra 1/2 limefrugt
Salt og peber
Kom avocadoen (uden skal og sten) i en skål, hak hvidløget fint og tilsæt det sammen med limesaft, salt og peber og blend det sammen til en ensartet masse.
Server og nyd, evt. også med en klat cremefraiche og chili.