Stegt flæsk med Persillesovs

Har tænkt på det længe – og i dag tog jeg mig sammen til at lave det:
Stegt flæsk med Persillesovs (lavet på blomkål) serveret med bønnefritter.
Det tog ingen tid at lave og mættede godt. 
Stegt flæsk med Bønnefritter og Persillesovs (3 portioner)
1 pose frosne bønner
1 pakke stege flæsk (500-600 gram) 
1/2 blomkålshoved (350-400 gram)
100 gram smør
1 dl piskefløde
1 dl vand (kogevand fra blomkålet)
1 bundt persille (30-45 gram)
Salt
Peber
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bage papir og fordel de frosne bønner herpå. Tag en rist og fordel den stegte flæsk på denne – drys med salt og peber. Nå ovnen er varm nok sættes bradepanden med bønnerne nederst i ovnen, placer risten med flæsk midt i ovnen, så fedtet kan dryppe ned over bønnerne.
Steg i 25-30 minutter.
Imens flæsket syder i ovnen koges 1/2 blomkål, med stok og delt i mindre stykker, i usaltet vand til det er helt mørt. Tag 1 dl af vandet fra og hæld resten fra blomkålet. Kom blomkål tilbage i gryden sammen med smør. Blend det sammen, tilsæt fløde, vand, salt, persille, peber og salt og blend det grundigt sammen og giv saucen et opkog under omrøring. 
Drys de færdige bønner med groft salt inden servering.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *