Bladet fra munden – bekendelser og vægtdagbog…

Var egenligt ikke klar til det her endnu.

Men omstændighederne vil noget andet …

Som buddhist tror jeg på årsag og virkning.
Som pædagog tror jeg på åbenhjertethed.
Som mennesker tror jeg på ærlighed.
Som en, der har gået siddet til mange terapitimer for at nedkæmpe en spiseforstyrelse ved jeg at det virker at verbalisere og konkretisere.

I morges led jeg et vægt-nederlag. Jeg var kommet under en milepæl … hver gang der er et nul bagerst i cifrene er sejren ekstra stor… i morges var vægten svippet over.

Jeg græd – blev helt slået ud … Også selv om mine mål i cm var ret fine og stabile.

Vægten er ikke min ven – i mange år har jeg ignoreret dens eksistens. Og jeg var lige ved at blive fortrolig med den.

Min mand trøstede mig og hjalp mig til at komme videre – Til at holde fast i min livsstil, da jeg stortrives med LCHF (LowCarbHighFat).

Vi skålede i vores morgen-æglatte og efter at have sundet mig tog jeg et billede af min ugentlige status og lagde det op i gruppen LCHF – Lavkarbo på dansk… Og sikke en feed-back jeg fik. Trøst, ros, tips, tricks og alverdens tilkendegivelser.

Det fjernede den sidste gran af tvivl – det fik mig til at forpligte mig endnu mere.

Som jeg ser det mangler jeg en sidste bastion – at skabe en virkning, åbne mit hjerte helt, være ærlig over for andre OG mig selv og verbalisere og konkretisere min virkelighed… Uden denne sidste bastion tror jeg hverken mit sind eller min krop kommer videre…

Så here goes!

Sidste år i sommeren 2013 (juli) vågnede jeg op fra en døs … jeg fik set på mig selv … og erkendte mit problem.

Jeg vejede på det tidspunkt 162 kilo …

Ved hjælp af Dukan tabte jeg 29 kilo på 5 måneder. Det gik stærkt (for stærkt kan jeg se nu), men jeg kom igang. På grund af medicin måtte jeg holde en pause for en stund (over julen) og kom aldrig rigtigt igang igen.

I løbet af det næste 1/2 år tog jeg 11,5 kilo på … jeg steg ikke en tøjstørrelse – havde ellers tabt mig 5 tøjstørrelser. Antageligt blev jeg ikke særligt meget større, fordi jeg endelig havde fået en rutine ift. træning. Heldigvis for det.

Jeg begyndte at snuse til LCHF, i forsommeren og lagde ud som liberal … i august besluttede jeg mig for at skære yderligere ned på kulhydraterne og leve moderat.

Og jeg begyndte at veje mig … og måle mig. For jeg var blevet klog af skade og ved efterhånden at kilo og gram er en ting … cm er noget helt andet. Især, når man, som jeg, har ændret mønster ift. fysisk aktivitet og styrketræning.

Her vil jeg løbende opdatere min vægt og mine mål, så i kan følge med:

d. 2. november 2014
vægt: 140,1 kg
hofter: 147 cm
talje: 118 cm
lår: 80 cm
Overarm: 41,5 cm
Status fra start: minus 4,4 kilo, 10 cm om hoften, 6 cm i taljen, 10 cm om det venstre lår og 2,5 cm på venstre overarm på 10 uger på LCHF.
Mental status: var helt nede i kulkælderen efter en vægtøgning. rakte ud i cyperspace og fik hjælp og god opbakning. I stedet for at give op blev jeg stærkere i min tro på at det her skal lykkes.

d. 9. november 2014
vægt: 139,1 kg
hofter: 146 cm
talje: 115 cm
lår: 79,5 cm
overarm: 41 cm
Status fra start: minus 5,4 kilo, 11 cm om hoften, 9 cm i taljen, 11,5 cm om venstre lår og 2 cm på venstre overarm.
Mental status: Har holdt mig fra vægten hele ugen. Et af de råd jeg fik var at holde op med at veje mig i løbet af ugen – at jeg skulle lytte til alle mine egne råd og lade være med at stresse. Det har jeg gjort og jeg har haft en skøn uge, hvor det først var i morges at jeg blev en smule nervøs før jeg trådte op på vægten.

d. 17. november 2014 (mandag)
vægt: 139,5 kg
hofter: 146 cm
talje: 114 cm
lår: 79,5 cm
overarm: 40 cm
Status fra start: minus 5 kilo, 11 cm om hoften, 10 cm i taljen, 11,5 cm om venstre lår og 3 cm på venstre overarm.
Mental status: For første gang påvirkede det mig ikke at jeg vejede 400 gram mere end sidste uge. Der var en logisk forklaring: Konference i Berlin – men ufrivilligt indtag af sukker, kompromis ift. indtag og rodfrugter og frivilligt indtag af alkohol. Med lidt ekstra KH i kroppen er jeg bare SÅ klar til 5 dages æggefaste.


d. 23. november 2014
vægt: 137,8 kg
hofter: 145 cm
talje: 114,5 cm
lår: 78,5 cm
overarm: 40,5 cm
Status fra start: minus 6,7 kilo, 12 cm om hoften, 9,5 cm i taljen, 11,5 cm om venstre lår og 2,5 cm på venstre overarm.
Mental status: 5 dages æggefaste er gået fint – det hårdeste var faktisk at veje mig hver dag efter jeg lige havde vænnet mig fra det. Min krop har helt klart holdt ketose-fedtforbrændingsfest … jeg har været decideret udmattet om aftenen, sovet som en sten og været i Speedy Gonzales Hopla hele dagen. Nu lever jeg igen det enkle strikse LCHF liv og er spændt på om jeg tager noget på af det jeg smed på æggefasten. 


d. 30. november
vægt: 138,3 kg
hofter: 144,5 cm
talje: 113,5 cm
lår: 79 cm
overarm: 40,5 cm
Status fra start: minus 6,2 kilo, 12,5 cm om hoften, 10,5 cm i taljen, 11 cm om venstre lår og 2,5 cm på venstre overarm.
Mental status: Jeg er super lettet over at jeg ikke har taget mere end 500 gram på den sidste uge… Jeg har levet moderat til liberalt og ikke striks. Det har simpelthen ikke været muligt. Derfor har jeg forberedt mig godt til ugen der kommer … har køleskabet fuld af lækker hjemmelavet mad, lige til at varme op i den hektiske uge, der kommer.


d. 3. Januar 2015
vægt: 139,0 kg
hofter: 142 cm
talje: 110,5 cm
lår: 78 cm
overarm: 40,0 cm
Status fra start på striks lchf: minus 5,5 kilo, 15 cm om hoften, 13,5 cm i taljen, 12 cm om venstre lår og 3 cm på venstre overarm.
Mental status: December måned har betydet vægtøgning, men samtidig fylder jeg mindre i landskabet. December har været liberal (med mere fløde, nødder, chokolade og bær) – men målet blev holdt… jeg vejer nøjagtigt det samme som da jeg gik på juleferie og jeg er ikke faldet i en eneste gang … der har ellers været masser af fristelser, men intet har været fristende nok. Jeg har være meget fysisk aktiv på den gode side og har drukket et glas vin plus det løse de fleste dage i ferien. Jeg er så klar til det skønne og enkle strikse liv, der går i gang i morgen 🙂 


d. 11. Januar 2015
vægt: 137,4 kg
hofter: 142 cm
talje: 112 cm
lår: 78 cm
overarm: 40 cm
Status fra start på striks lchf: minus 7,1 kilo, 15 cm om hoften, 12 cm i taljen, 12 cm om venstre lår og 3 cm på venstre overarm.
Mental status: Det har været en skøn og energifyldt uge med travlt på jobbet … Travlt på den gode måde! Og måske derfor har jeg haft overskud til at gå på job og hjem igen (også i regnvej) og tage trapperne i stedet for den fristende elevator… Mit fitbit charge ur er helt sikkert en motiverende faktor. Jeg havde haft håb om ar komme igen med træning denne weekend, men manden er syg og jeg skranter lidt, så det er udsat til næste weekend. SÅ KØRER BUSSEN!

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *