Squashgetti Carbonara

Jeg har forsøgt mig en million milliard gange. Men det er bare aldrig blevet godt nok til at komme på bloggen … 
Jeg ville allerhelst lave den helt uden fløde, for det var sådan gammel-far på den lille restaurant tilberedte den på det åbne komfur foran gæsterne, der sad tæt på klapstolene ved bordene med rød- og hvidternede duge og nøgne neonrør i loftet.
Men det bliver bare ikke rigtig godt på LCHF, for jeg kan ikke få hvidkålspastaen til at blive varm nok eller squashstrimlerne bliver for våde og slatne… Og uanset hvad bliver det mest som en slags vandet oste-røræg med udefiner bare grøntsager.
Så jeg er krøbet til fløde-korset … Og i dag er det lykkes… Midt i Berlin på ferie skulle det ske! Og opskriften, den skives straks ned og forsøges genskabt hjemme i Danmark i det nye år.
Squashgetti Carbonara (2 personer)
1 squash 
25 gram smør
1 fed hvidløg
1 skalotteløg 
100 gram god bacon 
2 dl piskefløde
2 dl frisk revet mild ost (gouda, emmentaler eller havarti)
1 dl frisk revet parmesan 
2 æg
ekstra revet parmesan
frisk basilikum 
frisk kværnet peber 
Lav squashen til strimler med dit foretrukne redskab. Jeg har en Spiralix hjemme som jeg er glad for.

Hak løg, hvidløg og skær baconskiverne i mindre stykker. Kom smøret på en pande og smelt det. Svits først løg og hvidløg og tilsæt derefter bacon. Lad det svitse så det får farve, men ikke så det bliver for brunt og sprødt.

Mens det svitser kommes flødes i en gryde og det opvarmes langsomt under periodisk omrøring. Riv osten og kom den i gryden, når fløden koger. Skru ned for bluset og lad osten smelte i fløden mens du jævnligt pisker let i saucen.
Kom æggene i en skål og pisk dem sammen… Når oste-fløden massen er varm – men ikke koger – tilsættes æggene  mens det piskes. 
Varm saucen op lige inden kogepunktet og sluk for blusset. Tilsæt bacon, løg og hvidløg i saucen (gem evt. lidt til pynt) og vend det sammen med en gryde ske.

Fordel squashgettien på to dybe tallerkener og fordel den varme sauce herover. Pynt med lidt ekstra bacon, revet parmesan, frisk kværnet peber og lidt frisk basilikum.

Her er retten serveret på bedste ferie-vis med et glas knastør rødvin. Vin skal man holde igen med på LCHF men et enkelt glas til maden kan det godt blive til på en skøn feriedag.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *