Julen er på vej og jeg har været meget i tvivl om hvorvidt jeg skal tænderne i ægte Ris a l’amande juleaften eller ej… For helt ærligt så tiltaler hytteost- og/eller chiagrøds-tanken mig ikke.
Så jeg har forsøgt mig frem til denne version, der er lavet på afkølet Mandel-Morgengrød …
Mandel a l’amande (6 portioner)
1 portion kold Mandel-Morgengrød
1/2 vaniliestang eller 1/4 tsk vaniljepulver
75 gram groft hakkede smuttede mandler
1/2 vaniliestang eller 1/4 tsk vaniljepulver
2 spsk sukrin
6 dl piskefløde
Kog mandelgrøden med 1/2 vaniliestang inden den nedkøles. Hvis du står med en rest kold mandelgrød uden vanilje tilsat kommer du blot kornene fra denne halve vaniljestang i sammen med resten af vaniljen senere i processen.
Smut mandlerne ved at lade dem stå i blød i kogende vand i 7-10 minutter, hæld dem i en sigte og skyld dem med koldt vand og smut/tryk dem ud af deres skal. Læg dem på et viskestykke og dup dem tørre. Hak dem groft med kniv eller i en mini-hakker.
Knus sukrin med vaniljen i en mini-hakket og vend blandingen og de hakkede mandler i den kolde grød.
Pisk fløden til skum og vend grødblandingnen deri lidt ad gangen … stop når du når frem til din favorit konsistens.
Server med LCHF Rabarber Marmelade, LCHF Bærsymfoni Marmelade eller sukkerfri råsyltede kirsebær.
Det lyder rigtigt skønt Sisse 😉
Jeg har bare lige et spørgsmål… I mandelgrøden, skal der så salt i, hvis man vil bruge den a la mande?
Tænker her på, at i Ris a la mande er det jo en dødssynd at putte salt i grøden pga smagen 😉
Hvad har du gjort mht kirsebærsovs?
Mange tak og hilsner
Charlotte Damsgaard