Som Tam Thai – falsk Papaya Salat

Som Tam Thai 2-4 personer

1 agurk
400 gram fintsnittet hvidkål (eller spidskål)
8 cherry tomater
3 fed hvidløg
1 rød chili (helt op til 10 stk afhængigt af hvor stærk du ønsker den)
4 spsk cashewnødder
2 spsk fiskesauce
3 spsk limesaft
1 spsk sukrin gold
5 spsk sesamolie

Riv agurken i lange strimler – evt. på en GEFU spiralizer. Snit hvidkålen fint. 

Rist nødderne på panden til de begynder at få lidt farve. Skær tomaterne i kvarte.
kom hvidløg og chili i en morter (hvis du ikke har en morter, så kom det i en minihakker). Stød det grundigt, tilsæt sukrin gold og knus det sammen med hvidløg og chili. Tilsæt derefter nødderne og stød videre.
Kom det hele i en stor frysepose og tilsæt fiskesauce, limesaft og sesamolie. Luk posen – ryst, ælt og mos det hele sammen. Det kan gøres med hænderne i en skål, men tag en frysepose eller plastikhandske på hånden for ikke at komme i alt for tæt kontakt med chilien (afhængigt af hvor meget du kommer i). Et tegn på at du er ved at være i mål er at tomaternes saft er mast godt ud i salaten.
Arranger salat og kød på et fad med frisk f.eks. frisk koriander eller thai basilikum og drys med lidt nødder over. 

Hvis du også har lyst til noget lunt tilbehør passer retten godt med let kogte grønne bønner vendt på panden ved høj varme i olie og sesamfrø. Suppleret med bønner og Lime-Blomkålsris, kan retten strække sig helt op til 6 personer og bliver mere “børnevenlig”

Retten er i sig selv ikke særlig fed … Hvis i ikke skal have en fed dessert anbefaler jeg at man serverer rettet med en citron/lime og eller chili mayonnaise eller 1/2 avocado pr. person.

Jeg vil anbefale at man laver retten så mild som muligt, så alle kan være med… Lav syrlige chilier og server dem til, så kan vi chili-freaks selv skrue op for blusset

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *