Jeg havde købt alt for mange tomater – så der var kun et at gøre: tænde for ovnen og gøre dem klar til alle tiders tilbehør: Semi-dried tomater.
Jeg havde både store tomater, blomme tomater, cherry tomater og små gule tomater – alt kan bruges! Det eneste der er forskellen er hvordan de skal skæres … Små tomater skæres i halve, mellem tomater i kvarte og store tomater i 8.-dele.
Pr. Bageplade du kan fylde med tomater, skal du bruge:
750 gram cherrytomater (gerne dem på stilk)
1 dl olie
2 spsk hindbær eddike
4 fed hvidløg
2 tsk sukrin gold
2 tsk oregano
Ekstra olie til at hælde over tomaterne, når de er færdige.
Tænd ovnen på 100 grader, skær tomaterne i halve kom dem i en skål.
Hæld olie, eddike, presset hvidløg og sukrin over tomaterne og vend dem godt og grundigt.
Kom bagepapir på en pageplade og stil tomaterne på pladen – på skindet og uden de rør hinanden. Drys oregano over tomaterne.
Bag i 3-3,5 timer ved varmluft
Lad tomaterne køle af på pladen, kom dem i et glas (sylteglas) og hæld olie over, så de lige dækker.
Du kan sagtens tilbedere flere plader på en gang i varmluftovnen.
Tomaterne kan bruges til alt! Og gem olien, den kan bruges til en lækker hjemmeblendet mayonnaise når tomaterne er spist.
1 Response
[…] servering. På billeder ovenfor ses koteletterne med Gratineret Kål og Svampe og Semi-Dried Tomater Udgivet i 15. september 201424. maj 2015Forfatter SisseTags Gris, kotelet, panering, […]