Kødboller – eller frikadeller om man vil!

Skærmbillede 2016-01-24 kl. 19.05.57

Denne fars er alsidig – her forklædt som kødboller i en tredjedel portion Cremet Paprikasauce – men de kan også serveres som italienske kødboller i tomatsauce, farsbrød eller klassiske frikadeller. Den er sammenhængende og luftig – og hemmeligheden bag er enkel: Hytteost!

Ikke kun få at give frikadellen bedre sammenhængskraft – også for at “strække” farsen, så man får mere mad og protein for pengene. Da jeg allerhelst køber økologisk kød gør det det mere budget-venligt.

Kødboller – eller frikadeller om man vil (4-6 portioner)

  • 400 gram hakket svinekød (kan erstattes af okse eller kylling)
  • 200 gram hytteost
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 lille finthakket løg
  • 2 spsk fløde
  • salt og peber

 

Skærmbillede 2016-01-24 kl. 19.04.38

 

Kom alle ingredienserne i en skål og rør grundigt sammen i røremaskine eller med elpisker i 4-5 minutter, derefter skal dejen hvile i 15-30 minutter før den formes til små kødboller (ca. 24) eller frikadeller (ca. 18). 

 

Skærmbillede 2016-01-24 kl. 19.04.58

 

Når de er formet smeltes smør på en pande (brug gerne klaret smør eller ghee for at undgå brankning) og steg dem på begge sider til de er gennemstegt.

Hvis de skal serveres som kødboller kommes de i saucen, der tilberedes mens kødbollerne steger – her skla de simre med saucen i ca. 5 minutter. 

Server med bagt blomkål, squashghetti, broccolifritter, bønnefritter eller blomkålsmos.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *