Spinatlasagne

Skærmbillede 2016-01-04 kl. 19.18.40

Spinatlasagne (4-6 portioner)

Først skal lasagnepladerne laves – de kan holde sig på køl i nogle dage og kan sagtens fryses ned. Når jeg laver dem laver jeg ofte til flere omgange. Hvis du vil have grønne lasagneplader i din lasagne kan skal du tilsætte frisk spinat – de kan sagtens laves uden, laves de med bliver lasagne pladerne lidt tykkere, medmindre du tager lidt på en anden bageplade. det kan bruges til en wrap.

Lasagneplader:

  • 5 æg
  • 150 gram flødeost/friskost
  • 3 spsk fiber husk (gul husk)
  • evt. 2 håndfulde frisk spinat

Tænd ovnen på 160 grader varmluft, blend alle ingredienserne og fordel den flydende dej på en bageplade med bagepapir. Bag 15 minutter nederst i ovnen.
Tag ud og klip den store lasagneplade i 8 mindre plader.

Mens pladerne bager laves spinatfyldet.

Spinatfyld:

  • 25 gram smør
  • 1 lille finthakket skalotteløg
  • 2 fed hvidløg (hakket eller presset)
  • 800-900 gram frossen hakket spinat
  • 400 gram hytteost
  • salt og peber

Smelt smøret i et stor pande eller gryde (jo større bund, desto bedre) og svits det finthakkede løg og hvidløg. Tilsæt de frosne spinat kugler og lad dem tø op. Tilsæt hytteosten og varm igennem. Tilsæt salt og peber efter smag.

Mens spinaten tør op laves ostesaucen.

Ostesauce:

  • 2,5 dl piskefløde
  • 75 gram flødeost (som philadelphia)
  • 75 gram revet cheddar/emmentaler
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • Lidt salt og peber

Varm fløden op og tilsæt ostene og lad dem smelte. Pisk saucen under omrøring og tilsæt muskat, salt og peber.

Selve spinatlasagnen:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom lidt spinatfyld (evt. bare væske) i bunden af et ildfast fad, læg 2 lasagneplader i fadet. Fordel halvdelen af spinatfyldet ud over pladerne, derefter halvdelen af ostesaucen. Læg de to sidste lasagneplader i fadet og derefter resten af spinatfyldet og resten af ostesaucen. Drys evt. med lidt ekstra revet ost på toppen.

Bag i 20-25 minutters tid og lad den hvile i 5-10 minutter før den serveres.

Server med en tomatsalat eller en enkel grøn salat.

You may also like...

3 Responses

  1. Mette siger:

    Lyder rigtig lækkert! Men tænker den ville blive endnu bedre, hvis man puttede laks imellem lagene også. Har du prøvet det?

  2. Hanne siger:

    Hej Sisse!
    Vil prøve denne her opskrift i morgen.
    Men tænker om jeg kan halvere spinaten og blande stegt hakket Oksekød i istedet ?
    På forhånd Tak

    Mvh Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *