Pebernødder af nødder

Jeg har haft lyst til at julebage i nogle dage, men har efterhånden givet på på småkager. Så fik jeg denne opskrift af min søde kollega Ida og den har jeg tunet på og LCHF-iseret.

Jeg bruger 2 tsk peberkagekrydderi, men hvis ikke har det kan du erstatte med en blanding af 1 tsk stødt sort/hvid peber, 1/2 tsk stødt nellike og 1/2 tsk kanel ekstra. Og hvis du er til det kan du tilføre en knivspids tørret chili pulver – men så er det en voksensnack!

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 16.48.57

Pebernødder af nødder (80-100 stk)

  • 75 gram smeltet smør
  • 75 gram fiber sirup (mørk)
  • 50 gram sukrin gold
  • 1 æg (L)
  • 200 gram finthakkede cashewnødder (malet til grov “mel)
  • 150 gram mandelmel (ikke affedtet)
  • 2 tsk peberkagekrydderi
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk tørret pulveriseret ingefær
  • 1 tsk kanel

Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft)

Smelt smørret og sluk for blusset, tilsæt fiber sirup og sukrin til den varme smør, rør det sammen og lad det stå.

Slå ægget ud i en lille skål og pisk det godt sammen.

Kom de hakkede cashewnødder, mandelmel og krydderier i en foodprocessor og tilsæt æg og lad maskinen arbejde mens den lune smør, sukrin og fibersirup tilsættes.

Lad dejen røre sammen til en ensartet masse, beklæd to bageplader med bagepapir og tril 80-100 kugler og fordel dem på de to plader.

Bages midt i ovnen i 12 minutter – en plade af gangen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *