Mangler du ideer til nemt tilbehør og en ny måde at anvende det evige blomkålshoved – så er det her måske en opskrift for dig. Denne ret kan laves af 1 blomkålshoved og 1 broccoli, men hader du som jeg madspild kan du erstatte broccoli med 2 stokke fra broccoli eller blomkål. Jeg bruger ikke stokken når jeg bruger blomkål og broccoli til salater eller mos … her er endnu en måde at udnytte hele baduljen og jeg er godt tilfreds.
Tilbehøret fungerer godt til al slags kød og fisk og kan med fordel steges i ovnen under det det skal serveres til … Som en slags erstatning for flødekartofler.
Gratineret blomkål i fad (4 portioner)
- 1 blomkålshoved
- 1 broccoli (kan ersattes af 2 stokke fra broccoli/blomkål)
- 1 porre (kan erstattes af 2 forårsløg for færre kulhydrater)
- 3 dl fløde
- 2 dl revet cheddar
- 1 knivspids muskat
- 2 æg
- salt
- peber
Tænd ovnen på 200 grader. Del kålen i buketter og skær stokken i mindre stykker. Kom dem i en gryde og hæld kogende vand over – vandet behøver ikke dække – kom låg på og lad det koge i ca. 5 minutter. Hæld kålen i et dørslag og lad det dryppe af.
Bring fløden i kog i en lille gryde, tilsæt osten og lad det smelte i fløden under omrøring, tilsæt muskat, salt og peber og pisk det i gennem. Tag det af varmen.
Fordel kålen i et fad, snit den rensede porrer i tynde ringe og fordel over kålen. Pisk æggene i ostesaucen ét ad gangen og hæld den lune sauce over grøntsagerne i fadet.
Steg i 35 minutter i varmluftovn.
Hvis du vil servere tilbehøret til stegt flæsk kan du med fordel komme flæsket på en rist over fadet (og vende på halvvejen)