Blomkåls “Risotto”

Jeg har haft lyst til risotto længe – men jeg har været nervøs for at kaste mig ud i projektet af frygt for at blive skuffet! Det modsatte er sket! Jeg er decideret imponeret…

Den er alkoholfri – lavet på hvidvinseddike i stedet for hvidvin.

Skærmbillede 2015-08-19 kl. 20.35.51

Blomkåls “Risotto” med Champignon og Kylling (3 portioner)

  • Smør
  • 250 gram champignonger (eller: østershatte, kantareller, portobello)
  • 400 gram kyllinge inderfilet
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 lille finthakket skalotteløg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1/2 fintrevet blomkål
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1,5 dl vand
  • 2-2,5 dl piskefløde
  • 1 dl revet parmesan
  • 0,5 dl haket frisk Oregano eller Basilikum
  • salt og peber

Rens champignonger og skær dem i kvarte – smelt 25 gram smør i en tykbundet og rist svampene brune med friskkværnet peber. Hæld dem over i en skål til de skal bruges.

Smelt lidt smør på en pande og steg kyllinge inderfiletterne så dee er gennemstegte og let gyldne – imens de steger smeltes 25 gram smør i en gryden. Steg løg og hvidløg møre let gyldne og tilsæt de revne blomkål. Svits det sammen kort. Bland eddike og vand i en skål og tilsæt halvdelen i gryden – lad det koge ind under omrøring og tilsæt resten af eddike-vandet. Tilsæt de stegte champignons.

Lad det simre (uden låg) mens du tager dig lidt af kyllingen på stegepanden.

Hæld fløden ned i gryden til blomkålene og løgene lidt ad gangen – lad det koge op og lidt ind før du tilsætter mere … og stop, når du synes den har en god konsistens.

Mens fløden koger ind i fløden skyller du dine asparges og knækker de kedelige og seje ender af. Kom de fleste af kyllingestykkerne i gryden (gem et par til anretning) og tilsæt parmesan og oregano. Vend det godt sammen og lad det simre færdigt mens du steger asparges hårdt og hurtigt på panden i smørret fra kyllingen – hvis du synes panden er for tør tilsætter du lidt mere smør.

Smag “Risottoen” til med peber og salt og anret på en tallerken med et stykke kylling, asparges, friskkværnet peber, en dusk frisk oregano og et drys parmesan.

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *