Dark Velvet Chokolade Cheesecake


Her kommer en tung sag – opskriften er ikke striks, men næsten og så er den nem at lave. Man kan ikke spise meget af denne lækre sag, der mætter og smager igennem.

Dark Velvet Chokolade Cheesecake
5 æg

3 spsk fint kværnet sukrin gold (kan erstattes af sukrin/suvida melis)

1 tsk vaniljepulver

160 gram mørk chokolade (85-92%)

250 gram flødeost

Smør til formen

Sukrin/Suvida til pynt

Evt. bær til servering


Tænd ovnen på 170 grader (konventionel ovn – ikke varmluft).

Del æggene i hvider og blommer dæk skålen med hviderne og stil dem i køleskabet til de skal bruges.

Rør æggeblommer, sukrin/suvida og vaniljepulver jævnt sammen.
Smelt chokoladen over vandbad. Når den er smeltet, og kølet af i et minuts tid eller 2, tilsættes flødeosten og det røres sammen til en jævn masse med en dejskraber. Derefter tilsættes æggeblomme-blandingen og der røres igen til massen er jævn. 

Pisk æggehviderne helt stive (så du kan vende skålen på hovedet), og bland det i dejen 1/3 del af gangen og rør med dejskraberen til dejen er jævn

Tag et stykke bagepapir og læg det hen over bunden til en spring form (20-22 cm i diameter). Sæt kanten udenom – uden at spænde – og brug fingerspidserne til at forme papiret rundt langt kanten.

 

Læg hånden fladt ned på papiret mens du spænder kanten. smør papiret og siderne i formen grundigt med blødt smør! 
Hæld dejen i formen og bank på siderne med enden af en grydeske hele vejen rundt og løft derefter formen et par gange (1-2 cm) og lad den “falde” ned på bordpladen, så eventuelle luftbobler frigives.
Stil formen i en bradepande med varmt vand og stil den på nederste rille i ovnen. Bag kagen i tre tempi:

  1. 20 minutter ved 170 grad.
  2. Skru ned på 160 grader og bag i 20 minutter.
  3. Sluk ovnen og lad stå på eftervarmen i 15-20 minutter.

Lad kagen køle helt ned og drys med sukrin/suvida melis inden servering

Energifordelingen i kagen er

 


Serveringsforslag

Flødeskum og friske bær

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *