Ægfrappé – iskold æggelatte

Jeg har omsat min varme æglatte med instantkaffe til en dejlig kold frappé … Æglatte som iskaffe – perfekt som morgenmad eller let frokost på en varm dag.
Æg-islatte
1 stort æg (eller 2 små) 
1,5 spsk kokosolie (kan erstattes af smør)
2-3 tsk instant kaffe (gerne med smag)
0,5 tsk vaniljepulver
1-2 tsk sukrin gold (eller andet sødemiddel)
0,5 dl kogende vand
4-5 isterninger
1 dl koldt vand
Stavblender
Stavblender-glas
1 stort glas
Sugerør
Slå ægget/æggene ud og kom dem i blenderglasset. Tilsæt kokosolie, instant kaffe, vaniljepulver, sukrin til æggene og blend det kort sammen til en jævn masse. Tilsæt den halve deciliter kogende vand og blend igen. 

Kom isterningerne i glasset.

Blend det kolde vand i ægge-kaffe blandingen i ca. 15 sekunder og hæld over isterningerne. Server med sugerør og nyd! 

Latten kan også blendes med isterningerne, resultatet af dette vil være en Ægge-iceblend. 

You may also like...

2 Responses

  1. Lonni Lisbjerg siger:

    Mht. Sukrin, når vi ikke optager det, må man så spise det ” ad libitum”
    Jeg craver ikke søde sager, men hvis jeg skal lave yougurt eller andet skal det være sødt sødt, så hvor meget er mon for meget??

    • Sisse siger:

      Hej Lonni 🙂

      De fleste af de kulhydrater, der er i sukrin optages ikke i kroppen – i gold og fiber sirup optages lidt flere end i de øvrige produkter.
      Vær opmærksom på om produkterne giver dig hjertebanken.

      Hvis du har sukkersyge skal du ligeledes være forsigtig med at bruge deres sirup 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *