Nøddebrownie med Choko-Orange Frosting

Denne kage er baseret på min opskrift på Brownie … Her med et twist. Den smager bedst, hvis den bages dagen før den skal spises … Så trækker den sammen og gør sig bedre … Og den kan holde sig i nogle dage på køl.
Brownie (20 stk)
100 gram mørk chokolade 
1 dl kaffe (nescafé eller alm.)
50 gram hasselnødder eller mandler
100 gram valnødder og/eller paranødder 
175 gram blødt smør
6 spsk sukrin
5 æggeblommer
5 æggehvider
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
Smelt chokolade i vandbad og lav kaffen.
Hak nødderne meget groft – tag 3 spsk af nødderne fra – de skal bruges til at pynte kagen til sidst.
Del æggene i hvider pg blommer.
Skær den bløde smør i tern og kom den i en skål sammen med sukrin og pisk det sammen. Når massen er jævn, piskes blommerne i en af gangen. Her efter piskes den smeltede lune chokolade i massen og til sidst kaffen. Pisk det godt igennem.

Pisk herefter hviderne stive og vend den i dejen lidt efter lidt. Bland nødderne i til sidst og vend til massen er jævn.

Skal brownien bages i en springform lægges bagepapir i bunden og kanterne smørres med lidt blødt smør.
Skal kagen bagen i en form af silikone, metal, glas eller stentøj skal den beklædes med bagepapir.

Kom kagen op i formen og bag midt i ovnen i 20-22 minutter. Tag kagen ud og lad den dampe af. Derefter dækkes den med film eller staniol (stadig i formen) og stilles køligt natten over (eller til den skal spises).

Lav choko-orange frosting mens brownien køler af.


Choko-Orange Frosting 

75 gram blødt smør (stuetemperatur)
100 gram sukrin melis
3 spsk kakaopulver (bagekakao)
Fintrevet skal af en økologisk appelsin
175 gram cream cheese (F.eks Philadelphia)
Skær smørret i tern og rør det jævnt sammen med sukrin melis og kakao (med røremaskine eller håndmikser).
Riv skallen af appelsinen – gem den ene halvdel, den skal bruges til at pynte kagen. Den anden halvdel af skallen og cream cheesen op i skålen og rør det hele sammen til frosting. 

Smør den kolde kage med frosting, drys med de hakkede nødder og resten af den revne appelsinskal.

You may also like...

2 Responses

  1. Hvor store er de to slags forme ?

    • Sisse siger:

      Hej Louise

      Håber du kan bruge mit svar, selvom det kommer lige lovligt sent.

      Min firkantede form er 23 gange 25 cm. Min runde springform er 23 cm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *