Langtidsstegt oksefilet

Langtidsstegt Oksefilet (6-8 personer)
2 kg oksefilet
3 skalotteløg 
2 fed hvidløg
4-6 kviste Friske krydderurter (Løvstikke/Timian/Kørvel)
8 peberkorn
2-3 laurbærblade
1 spsk groft salt
Vand
Tænd ovnen på 75 grader (ikke varmluft, da det udtørrer kødet).
Klargør løg og hvidløg og del dem – løgene i 4-6 stykker, hvidløgene i 2-3 stykker og placer dem i bunden af et større ildfast fad, kom krydderurter, peber og laurbærblade ned til løgene og fordel det hele jævnt i bunden. 

Snit i oksefiletens fedt-side/overside med en spids kniv ned til kødet og drys gnid salt ud over fileten. Læg kødet (med den risede side opad) på løg/urte bunden og hæld vand i fadet, så de dækker bunden helt og fileten “står” i ca. 1 cm vand.

Kom stegen i ovnen og sæt uret på 6 timer – her stikker du et stegetermometer i dyret… Derefter holder du skarpt øje – når stegen har en kerne temperatur på ca. 62-65 grader er den medium stegt og super mør.

Tag den ud og lad den hvile på et skærebræt i ca. 20 minutter før du skær den i ca. 1 cm tynde skiver.

Hvis du skærer den før mister den saft og kraft.

Sig væsken i bunden af fadet over i en gryde. Her har du basen til en vidunderlig sauve – den mangler blot lidt rødvin ok fløde … Eller fond til fryseren … 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *