Bayonnaise – Bearnaise Mayonnaise

Savner du kold bearnaise til at dippe dine bønnefritter i eller servere til din oksesteg?
Så er svaret her.
Jeg elsker hjemmerørt bearnaise – men nogengange passer det mig skidt at stå og lave det lige op til servering … Især, når der skal laves mad til mange mennesker.
Bayonnaise – Bearnaise Mayonnaise 
2 dl olie (jeg bruger smagsneutral rapsolie) – kan erstattes af smeltet klaret smør afkølet, men stadigt flydende
1 spsk tørret estragon
2 spsk bearnaiseessens
Frisk kværnet hvid eller sort peber.
1 æg
Hæld olie (smør), krydderier og eddike i et blenderglas og kom til sidst ægget i, så blommen lægger sig nogenlunde midt i glasset.
Sænk stavblenderen ned over blommen og blend til massen begynder at samle sig til mayonnaise i bunden af glasset.
Træk blenderen lidt op og sænk den igen mens du blender i impulser (blend-stop-blend- stop) og gentag bevægelsen igen pg igen til massen har samme konsistens som en fast salatmayonnaise. 
Det tager et minut for denne portion, laver du dobbelt portion tager det dobbelt så lang tid.

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *