Omelet med cheddar og rød peber

Fyldig brunch, hurtig frokost eller nem aftensmad til en?
Eller fyldt med avocado og salat og et måltid for to?
Det tager kun ti minutter, kræver ikke de store armbevægelser i køkkenet, men resultatet er velsmagende, enkelt og mættende.
Omelet med cheddar og snackpeber (1-2 personer)
3 æg (str. L)
1/2 dl piskefløde
Salt
Peber
10-15 gram smør 
50 gram revet cheddar
1 rød snackpeber (ca. 80 gram)
Pisk æg, fløde, salt og peber godt sammen til en ensartet masse… Og så lige lidt til a hemmeligheden bag en let og luftig omelet er at den er pisket godt og grundigt igennem.

Smelt smøret på en teflon belagt pande, gerne en crepes pande.

Hæld æggemassen ud på panden og skru lidt ned for varmen – til middel temperatur. Riv osten og skær den røde snackpeber i tynde ringe.

Fordel den revne ost jævnt ud den endnu ikke helt stivnede ostemadse og læg skiverne af peberfrugt på den ene halvdel af omeletten. 

Lad omeletten stege lidt videre. Fold den og løft den over på en tallerken. Pynt med salat og server med Aïoli, Chili mayonnaise eller shawarma-chili.

Skal måltidet mætte til to kan du supplere med en lille avocado skåret i tynde skiver. 
Selvom avocado er en liberal spise i LCHF øjemed, så vi tilføjelsen af en lille avocado på ca. 80 gram ikke gøre stor skade – måltidet vil fortsat indeholde under 5 gram KH pr. hundrede gram. 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *