Fudge med Hasselnød og Kaffe

Instant kaffe med hasselnødde-smag, ristede hasselnødder, smør, fløde og vanilje … What’s not to like?!

Kaffe-Hasselnødde Fudge (24-30 stykker)

 

125 g smør
3 spsk sukrin gold
2 1/2 dl piskefløde
1 lækker fed vaniljestang
3 tsk instant kaffe med hasselnøddesmag
1/2 dl hasselnødder 

Kom smør, sukrin og piskefløde i en lille gryde, bring det i kog – flæk vaniljestangen og kom den i gryden. Lad massen koge i alt fra 30-60 minutter afhængig af grydensstørrelse, jo større diameter, desto hurtigere koger fudgemassen ind.


Mens den koger rister du hasselnødder, som du ruller til skallen løsner sig. Lad den køle ned og tril dem med hånden til skallen ryger af. Hak dem i en mini-hakker. Eller køb en pose hakkederistede hasselnødder i supermarkedet for den hurtige løsning

Sluk for blusset, når massen er tyk og brunlig og dufter af karamel.


Tag vanlijestangen op ad gryden og pisk instant kaffen i massen … det behøver ikke røres helt ud, da det giver en fin og “plettet” effekt.

Hæld fudgen op i en passende form beklædt med husholdningsfilm og/eller staniol.


Drys med de hakkede hasselnødder og pres dem let ned i fudgemassen.
Lad den stå og dampe lidt af på køkkenbordet og stil den på køl uden at overdække den. Efter 30-45 minutter kan du dække den. Lad den stå på køl i minimum 5 timer … men husk, jo længere den står, desto fastere sætter den sig. Jeg synes den er optimal at skære efter 12+ timer.

Skær den i mundrette stykker.

Opbevar på køl.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *