Morgenboller

Det er ikke så tit at jeg kaster mig over LCHF brøderstaninger, men den uge der kommer kalder på nogle hurtige løsninger og det må hen sandwich i tasken siges at være.
Selv om der er ost i disse boller, så smager de ikke af det – der er god struktur og krumme i og så er de hurtige at lave og kan bage mens du napper dig et brusebad.
Og så er de strikse med ca. 3,8 gram KH pr. 100 gram færdigbagt brød. En bolle vejer ca. 80 gram. Se næringsværdierne under opskriften.
Husk at du øger KH pr. Bolle, hvis du vælger at drysse sesam på bollerne.
Morgenboller (8 stk) 
4 æg (str. M/L)
200 gram hytteost
150 gram havarti
2 spsk fiberhusk
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
1,5 dl pofiber
1,5 dl affedtet sesammel
1 æg til pensling
Evt. Lidt sesamfrø til drys 
Kom æg, hytteost og havarti (brækket i mindre stykker) ned i en skål. Blend det til en ensartet masse. Tilsæt fiberhusk, salt og bagepulver og blend det igennem en gang mere. Tilsæt Pofiber og rør det sammen. Tilsæt sesammel lidt ad gangen. Nå det ikke længere giver mening at røre det med ske tages dejen op ad skålen og resten af sesammelet æltes i med fugtige hænder. 
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Lad dejen hvile på et skærebræt i i 5 minutter mens ovnen bliver varm og du pisker et æg sammen til penslingen.
Del dejen i 8 lige store dele med en våd kniv og form den til 8 boller med fugtige hænder.
Læg dem på en beklædt bageplade og pensl dem med lidt æg på toppen.
Drys evt. med sesamfrø og bad dem nederst i ovnen i 17-19 minutters til de er gyldne.

Næringsværdier pr. Bolle uden sesamfrø:

Server bollerne lune med ost og en klat hjemmelavet rabarber marmelade eller bærsymfoni 

You may also like...

10 Responses

  1. Mette Harder siger:

    Uhmm, de lyder lækre:-) Kan man evt erstatte sesammelet med noget andet? (Når nu det som det eneste ikke er i hjemme-lageret;-))

  2. Ann siger:

    Dem glæder jeg mig til at smage 😀

  3. Bettina siger:

    Er ved at bage dem. Meget spændt 🙂 Er det gul eller grøn husk du har brugt? Jeg synes de var meget klæ efter 2 spsk. af den grønne… så puttede lidt mere i til sidst. Håber ikke de bliver det rene støv 😀

    • Sisse siger:

      Du har gjort det helt rigtige ved at putte mere af den grønne i… Fiber husk er den gule … Den grønne hedder bare husk … Forholdende mellem de to er 1:2 dvs står der 2 spsk fiberhusk (gul) i opskriften skal man bruge lige knap 4 spsk husk (grøn)

      Håber de smager dig ❤️

  4. CamillaNimb siger:

    Hej Sisse
    Kan man i teorien spise sådan en bolle hver dag og stadig være stricks?
    De smager jo fantastsik til altmuligt ?
    Camilla

  5. Tina Lau siger:

    Kan de mon fryses? 🙂

    • Sisse siger:

      Det kan du tro de kan – ser først din kommentar nu, jeg hr været ude på de 7 verdenshave … Eller rettere et af dem 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *