Elsker du at have gæster, men hader at stå og svede i køkkenet to minutters i 18:00 …
Eller elsker du steg, men synes det er voldsomt at lave til dig selv, eller jer to eller jeres lille familie…
Uanset hvad kan det her være svaret for dig … Kan tilberedes dagen før eller laves af en rest steg … Hvad end det er cuvette, culotte, oksemørbrad eller lignende…
Koldmarineret oksesteg
1 steg, stegt efter anvisningen
1 dl oliven olie (pr. kg. steg)
2 spsk balsamico (pr. kg. steg)
1 tsk sukrin gold (pr. kg steg)
Salt
Peber
Lad stegen køle helt ned efter den har hvilet. Kom den i køleskabet i minimum en time.
Skær den i tynde skiver (4-5 millimeter) og kom skiverne i en frysepose. Hæld olie, eddike, sukrin, salt og peber over og massér det ind i kødet. Luk fryseposen og stil det på køl i 6-24 timer (jo længere, desto bedre).
Tag ud og anret en halv time før servering .