Bolognese

Det er en klassiker … Og den er super børnevenlig … Også i denne version, der er sprængfyldt med fint hakkede grøntsager.
Denne portion kan serveres som den er med strimlet squash (Squashgetti), pesto, semi-dried tomater og parmesan …
eller blive til BÅDE en fathead pizza (opskrift her) OG en lasagne (opskrift her). 


Bolognese aka. Kødsauce 

1/2 dl god olie
50 gram smør
2-3 fed hvidløg
1 lille skalotteløg 
750 gram hakket oksekød
1/2 bundt blegselleri
1 stor porre (eller 2 små)
2 peberfrugter
1 squash
500 gram tomat passata (eller blendede flåede tomater)
1 spsk sukrin gold
2 spsk balsamico
2 tsk paprika
3 tsk oregano
3 tsk timian
Salt
Peber
Smelt smørret i den varme olie i en stor gryde. Hak hvidløg og løg fint i en minihakker og svits det i den varme olie.
Tilsæt kødet og brun det. Vend det periodisk mens du gør alle grøntsagerne klar. 
Rens grøntsagerne og hak dem fint i minihakkeren. Når kødet er brunet tilsættes alt det grønne og det steges med under omrøring – lad det simre i 5-10 minutter. Tilsæt tomat, sukrin, balsamico og krydderier. 
Lad simre i 30 minutter og smag til med salt og peber.
Kødsaucen skal ikke være vandet, men derimod skal meget af væsken koge ind – det giver den bedste smag … Og den bedste konsisten.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *