Det er en klassiker … Og den er super børnevenlig … Også i denne version, der er sprængfyldt med fint hakkede grøntsager.
Denne portion kan serveres som den er med strimlet squash (Squashgetti), pesto, semi-dried tomater og parmesan …
Bolognese aka. Kødsauce
1/2 dl god olie
50 gram smør
2-3 fed hvidløg
1 lille skalotteløg
750 gram hakket oksekød
1/2 bundt blegselleri
1 stor porre (eller 2 små)
2 peberfrugter
1 squash
500 gram tomat passata (eller blendede flåede tomater)
1 spsk sukrin gold
2 spsk balsamico
2 tsk paprika
3 tsk oregano
3 tsk timian
Salt
Peber
Smelt smørret i den varme olie i en stor gryde. Hak hvidløg og løg fint i en minihakker og svits det i den varme olie.
Tilsæt kødet og brun det. Vend det periodisk mens du gør alle grøntsagerne klar.
Rens grøntsagerne og hak dem fint i minihakkeren. Når kødet er brunet tilsættes alt det grønne og det steges med under omrøring – lad det simre i 5-10 minutter. Tilsæt tomat, sukrin, balsamico og krydderier.
Lad simre i 30 minutter og smag til med salt og peber.
Kødsaucen skal ikke være vandet, men derimod skal meget af væsken koge ind – det giver den bedste smag … Og den bedste konsisten.