Fathead pizza med kylling og mozzarella

Det er nok sunket ind hos jer, der kigger med i mit køkken: jeg er forgabt i fathead og valget var ikke svært i dag, da jeg stod med en rest kylling fra i søndags… Den kunne have endt som Ceasar salad … Eller kylling i karry… Eller fyld i en wrap… Men tada: det blev en pizza…
Fathead egner sig til de fleste rester eller indkøb… Kyllingen kan erstattet med parmaskinke, Pestoen med olie rørt med hvidløg, mozzarellaen kan være hvilken som helst ost… Men det var det her jeg havde på køl: en grøn pesto fra Lidls køledisk, der nærmede sig sidste anvendelsesdato, en halv kylling stegt i ovn, en bøffelmozzarella med trøffel fra Lidls DeLuxe serie… Og så mit evige glas med hjemmelavede semidried tomater. 
Total vinder kombination!
Fathead Pizza med Kylling og Mozzarella (4 portioner)
Dejen:
200 gram Havarti skåret i tern
80 gram flødeost
1 dl Pofiber
1 æg (str. M/L)

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smelt osten i microbølgeovnen ved højeste effekt i 2 minutter. Tag skålen ud hvert 1/2 minut og rør igennem. 
Osten kan også smeltes over et vandbad.
Når osten er smeltet og rørt til en ensartet masse tilsættes Pofiber og æg.

Rør det let sammen og tag det derefter op og ælt med våde hænder til en ensartet masse.

Pres dejen ud på en bageplade med våde håndflader. Prik huller med en gaffel og forbag i 7-8 minutter (til pizzabunden er gylden. 

Mens den bager forbereder du fyldet.

Fyldet:
1 bæger pesto (150 gram)
1/2 stegt kold kylling 
1 bøffel mozzarella 
12 halve semidried tomater
Pil kyllingekødet af skroget i mindre strimler. Skær osten i mindre stykker (12-16 stykker).

Tag pizzabunden ud, smør den med Pestoen med en dejskaber. Fordel kyllingen og osten ud over pizzaen og bag den færdig i 8-10 minutter.

Pynt den varme pizza med tomaterne og server med en enkel grøn salat.


You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *