125 g smør
3 spsk sukrin gold
2 1/2 dl piskefløde
1 lækker fed vaniljestang
Kom smør, sukrin og piskefløde i en lille gryde, bring det i kog – flæk vaniljestangen og kom den i gryden. Lad massen koge i alt fra 30-60 minutter afhængig af grydensstørrelse, jo større diameter, desto hurtigere koger fudgemassen ind.
Tag vanlijestangen op ad gryden og pisk instant kaffen i massen … det behøver ikke røres helt ud, da det giver en fin og “plettet” effekt.
Hæld fudgen op i en passende form beklædt med husholdningsfilm.
Lad den stå og dampe lidt af på køkkenbordet og stil den på køl uden at overdække den. Efter 30-45 minutter kan du dække den. Lad den stå på køl i minimum 5 timer … men husk, jo længere den står, desto fastere sætter den sig. Jeg synes den er optimal at skære efter 12+ timer.
Skær den i mundrette stykker.
Opbevar på køl.
Den vil jeg afprøve ☺ Ser lækkert, lækkert ud! Og mig der tænkte at der var ikke meget jule konfekt til mig ☺
Jeg vil prøve at hælde den i små konfekt forme ☺
Tusind tak for opskriften ☺
Tamara
Formene kan vist være svære at tømme, så se om du kan fore dem med husholdningsfilm … Har du set nøddekuglerne her på siden ? … det er også ret julede 🙂