Frøknækbrød – tyndt og sprødt… og uden æg!

Jeg spiser sjældent LCHF bagværk efterhånden … Derfor er knækbrød som dette utroligt velegnet at bage, da det holder sig godt og længe! Og så smager det skønt.

Jeg synes ofte af LCHF knækbrød bliver for tykt, for blødt og for grynet … Og det kommer også nogle gange til at smage lidt for meget af æg… Det gør dette ikke, da ægget erstattes af effekten af hørfrø, chiafrø og psylliumfrø, der bliver æggehvide-agtige af at stå i blød i ny-kogt vand.
Kan du ikke få fat i psylliumfrø kan du erstatte disse af halvt chia- og halvt hørfrø. 
Og du kan krydre det som det behager dig fra plain, til kanel over variationer med forskellige urter, chili eller flagesalt.
Frøknækbrød (2 bradepander)
90 gram solsikkefrø
75 gram sesamfrø
60 gram græskarkerner
55 gram hørfrø
50 gram Psyllium frø (hele loppefrø)
30 gram chiafrø
3 spsk olie
4 dl kogende vand
Krydderi efter behov
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Bland alle ingredienser sammen og lad det stå og trække i ti minutter til det bliver lettere slimet i konsistensen.



Beklæd 2 bageplader med bagepapir og fordel massen i to lige store portioner på hver sin plade. Fordel dejen jævnt med en dejskaber. 

Brug spidsen af dejskaberen til at “skære” massen i 16-20 stykker på hver bradepande – det gør dem lettere at dele i jævne stykker. 


Bag i 40-45 minutter og lad den stå og køle af før du knækker dem fra hinanden og kommer dem i en egnet dåse.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *