Kålpølser på flødestuvet hvidkål

Den her ret indgår i min kategori af fast-food … Dog en den langsomt omsættelig for kroppen og holder dig mæt længe.
Og kålpølserne, dem kan jeg synge lange kærlighedssange om. Udover at det (som navnet indikerer) passer uhørt godt til kål i alle afskygninger, så kan man købe dem alle steder, der er ikke alt muligt skidt i pg de er suverænt lave på kulhydrater og høje i kødkvaliteten. 
Kålpølser på Flødestuvet Hvidkål (3 portioner)
50 gram smør
Et halvt stort, 3/4 mellem eller et helt lille hvidkål/spidskål
2 dl fløde
100 gram neutral flødeost (ala philadelphia)
1/2 tsk revet muskatnød
Salt
Peber
1 pakke kålpølser (4-5 stk)
Persille til drys (grønt er kønt og godt for øjet)
Smelt det meste af smøret (gem lidt til at stege kålpølserne i) i en gryde og snit kålen fint i mens. Svits kålen ved mellem varme. Rør i den og vend den med jævne mellemrum. Når den er ved at blive mør (kålen bliver klar og skinnende) hældes fløden ved og den bringes i kog.

Kog noget vand og hæld det i en gryde og forkog pølserne i 5-7 minutter afhængig af tykkelsen (skær dem evt i mindre stykker ved at dele dem i 3). Smelt resten af smøret på en pande og steg kålpølserne ved hård varme og vend dem nogle gange.

Når kålen og fløden koger tilsættes flødeost, muskat, salt og peber. Rør rundt mens flødeosten smelter. Lad den simre og tykne i 5 minutter mens Pølserne steger færdigt.

Hak en håndfuld persille (eller kørvel) og drys den over den færdige kål lige inden servering.

You may also like...

3 Responses

  1. Louise T. siger:

    Hvilke kålpølser kan du anbefale?

  2. Anonym siger:

    Jeg fandt nogen i Netto – De hedder Guld Segl og har 1 kh per 100 g.
    /Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *