Hvid Fathead Pizza med "italiensk" salat

Jeg har prøvet mange pizzabunde af – og jeg synes enten de er bløde eller smager af marcipan … Men den her er nem og sprød og tynd og STRIKS! 
Vælg selv dit fyld, men vær obs på at vælge ingredienser med lavt KH, hvis pizzaen skal forblive striks 🙂
Denne pizza version er en LCHF udgave af en skøn pizza min mand og jeg fik på vores Bryllupsrejse til Chicago.
Navnet på salaten refererer hverken til den kendte mayonnaise-salat med gulerødder og ærter, eller til særlige italienske ingredienser… Det er farverne der gør det: grøn, hvid, rød! 
Hvid Fathead Pizza med “Italiensk” Salat (4 personer)
Pizzabunden:
200 gram havarti (revet eller skåret i små tern)
80 gram flødeost
1 lille æg
1 dl Pofiber (har du ikke et lille æg, skal du tilsætte mere pofiber for at mætte dejen.
Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
Smelt osten (havarti+flødeost) i en skål i micro-ovnen (højeste effekt i 1-2 minutter) tag den ud hvert 30. sekund og rør den igennem. 
Når osten er smeltet tilsættes Pofiber og æg og massen røres godt sammen med ske.

Fordel dejen på en bageplade med bagepapir (gerne silikone), brug en dejskaber eller dine våde hænder.
Prik huller i dejen med en gaffel.

Bag i 7-8 minutter mens du gør fyld og pynt klar. Pizzabunden skal være brun/gylden og sprød i kanten


Fyldet:
100 gram grøn pesto
100 gram gedeost (kan erstattes af anden ost – F.eks blåskimmel eller mozzarella)
100 gram parmaskinke
Fordel pesto med en dejskaber på den forbagte bund. Bryd osten i mindre bidder og fordel den ud over pizzaen.
Læg skinkestykkerne i strimler over pizzaen.

Bag pizzaen færdig i 7-10 minutter 
Mens du laver salaten. 
“Italiensk” salat:
250 gram blomkål 
100 gram spinat
8 Cherrytomater 
4 spsk god olie
2 spsk hvid balsamico eddike
Skyl grøntsagerne, skær blomkålen ti mindre stykker, tomaterne i kvarte og tør spinaten i et rent viskestykke.
Kom det hele op i en skål, hæld olie og eddike på og vend salaten, så olien fordeles.
Pynt:
En håndfuld basilikum-blade
8 halve semidried Cherrytomater
Når pizzaen er færdig pyntes den med basilikum og de semidried tomater. Klip den i 4 stykker med en saks.






You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *