Indisk Kylling i Karry

Dette er en af mine gamle yndlingsretter, her i LCHF udgave… Og den er ikke blevet rigere, tværtimod …. Retten passer godt til Citron Blomkålsris, Naan og Raita.
Indisk Kylling i Karry (6 portioner)
2 dl piskefløde
2 dl creme fraiche 38 % eller græsk yoghurt (10%)
2 spsk frisk revet ingefær
2 fed revet/presset/finthakket hvidløg
1-2 tsk sambak oelek (kan udelades, hvis retten ønskes mild)
600-700 gram kyllinge bryst skåret i mundrette stykker
2 tsk karry
2 tsk gurkemeje
1 tsk knust spidskommen
1 tsk tørret koriander
1 dl rapsolie
150 gram frisk spinat (kan udelades)
50 g ristede mandelflager (kan udelades)
Kom fløde, cremefraiche/yoghurt, ingefær, hvidløg og sambak oelek i en stor skål. Tilsæt kyllinge stykkerne og rør godt rundt. Dæk skålen til og lad kyllingen trække mens du tilbereder blomkålsris (evt. Citron Blomkålsris). 
Kom olien i en tykbundet gryde og varm den op, tilsæt kryderierne og lad dem “brænde af” (bruse op) i olien.
Tilsæt kylling og marinade og rør rundt, skru ned på middel varme og lad retten simre (uden låg) i 15-20 minutter til kyllingen er helt tilberedt (test et stykke ved at skære det over). Rør i retten med jævne mellemrum.
Tilsæt spinaten, bland den i og lad den simre med i 5 minutter.
Rist mandelflagerne på en varm og tør pande. Tilsæt de fleste i retten og gem lidt til at drysse på ved servering. 

You may also like...

1 Response

  1. 24. maj 2015

    […] Indisk Kylling i Karry (rester fra fryseren) med smørstegt spidskål  […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *