Gratineret kål med svampe

I Sverige faldt jeg over “Svarttkål” – Sort kål, der er Grønkålens søster. 
Gratineret Kål med Svampe
4 portioner
50 gram smør
10-12 blade sortkål/grønkål
3 dl piskefløde
400 gram markchampignoner
Frisk eller tørret timian 
Salt
Peber
100 gram revet cheddar 
Tænd for ovnen på 180 grader.
Smelt smørret og hak kålen (fjern evt stiklen). Svits kålen i en gryde og lad den simre i 5-7 minutter ved middel varme. Tilsæt fløde, salt og peber og lad det simre, mens champignonerne tilberedes.
Skær champignonerne i mindre stykker og smelt smør på en pande, svits dem med timian til de får farve.
Kom kål, fløde og svampe i et mindre ildfast fad og kom osten over.
Gratiner i ovnen i 10 minutter. 


You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *