Så skulle det prøves … Æggekakao!
Jeg er kæmpe-fan af æglatte, som holder mig mæt i mellem 5 og 7 timer. Så jeg sætter også min lid til denne søster-udgave.
Det er lidt som at have fødselsdag en helt almindelig hverdagsmorgen, men hvad pokker! På LCHF er hver dag en fest, så hvorfor ikke også komme festligt fra start…
Ægge-kakao
2 spsk kokosolie
1 tsk sukrin gold
1 spsk kakaopulver (eller mindre afhængigt af hvor stærk du ønsker den)
2 æg
½ dl piskefløde
1½ dl kogende vand
Som med æg-latten er det selve forberedelsen, der bøde tager tid og er vigtig.
Sæt elkogeren igang, find ingredienserne frem (tag gerne æggene ud aftenen før når du går i seng).
Hæld kogende vand i et stort kaffe latte glas og i stavblenderglasset. Lad det stå og varme igennem. Hæld vandet ud af blenderglasset og kom kokosolie, sukrin, kakao og æg i.
Bland kogende vand og fløde i et målebæger. Hæld det i blenderglasset og blend i ca. 30 sekunder.
Tøm latte-glasset for varmt vand og hæld æggekakaoen op, pynt evt med flødeskum.
Du kan sagtens tilføre ekstra smag til kampen for variation:
Rålakridspulver
Kanel
Vanilie
Kardemomme
Chili
… Er alle krydderier, der fungerer godt med kakao…
Hold nu kaje, det smager godt! Jeg erstattede kokosolie med smør og hældte lidt vanilje i blandingen, og det smager jo bare fremragende! Det er som en god gang varm chokolade – man mærker jo hverken æg eller smør 😛 Tak for opskriften!
Det var så lidt, Mette 🙂 Godt at du nød den…
Nu er ingredienser blandet og sat på køl. Jeg påtænker at prøve det som kold kakao i morgen tidlig 🙂
Og hvordan smagte den kold? 🙂