Raita med agurk og tomat

Her hjemme elsker vi alt, der smager af Indien … Selv om min mand er af indisk afstamning er han dog ikke super vild med det stærke. 
En god måde at afdæmpe det hotte i maden er med youghurt og her kommer raita ind i billedet. 
Det kan både være en dressing af youghurt og krydderier, men kan også sagtens være spædet op med agurk og tomat… En slags indisk tzatziki 
Raita med agurk og tomat (2-3 portioner) 
150 gram græsk youghurt 10 %
½ dl piskefløde 
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander (tørret)
1½ tsk tørret mynte (eller frisk hakket)
8 Cherrytomater (skåret i ottende dele)
En kvart agurk (skåret i mindre stykker)
Bland youghurt og fløde godt. 
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Server med det samme.

Raita passer super godt til alle slags indisk inspireret mad som F.eks ‘Karry, Kød og Kål’, ‘Indisk Lammegryde’, ‘LCHF Naan’ og diverse blomkålsris, som du også kan finde på denne blog.
Her serveret med blomkålsris med Gurkemeje og kokos, samt Karry, Kød og Kål og et drys frisk koriander på toppen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *