Blomkålsris med Kokos

Efteråret er over os – og med efteråret følger gryderetter i mit køkken!
I dag havde jeg taget en rest Kød, Kål og Karry op af fryseren og det kaldte på en omgang blomkålsris.
Blomkålsris med Gurkemeje og Kokos stegt i Kokosolie (3-4 portioner)
2 spsk kokosolie
2 tsk gurkemeje
3 spsk kokosmel
Et lille blomkål (ca. 400 gram)
Riv blomkålen. Kom kokosolie og gurkemeje i en lille gryde og tænd for varmen.
Når gurkemejen er “brændt af” (skummet lidt op) kommes kokosen ned i olien og steges brune. Tilsæt blomkålen, rør godt rundt, lad stege i 2 minutter under omrøring, ved høj varme og skru derefter ned. Lad “risene” stå og småstege ved svag varme i 5 minutter.

Selv om der er temmeligt liberalt af mig at putte kokosmel i, så tillader keg mig at spise dem i ny og næ, da det samlede kulhydratindhold er lavt. En portion vejer lige under 150 gram. Det betyder at der er lige omkring 5 gram kulhydrater pr. 100 gram. Og det er uden at alle fibrene fra blomkålen er trukket fra. 
Denne næringsfordeling gælder, når tilbehøret deles op i 3 portioner:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *