Kokos-Rabarber-Kanel kage

I dag – den første lørdag i september – er det International LCHF kage dag … Det kaldte på en videreudvikling af min Kokos-Hindbær kage med Lemoncurd (findes også her på bloggen)
Kokos-Rabarber-Kanel kage (16 portioner)

5 æg 
1 dl fløde
100 g sukrin gold
75 gram Kokosfiber
25 gram kokosmel 
1 tsk bagepulver
Et par stilke rabarber skåret i mindre stykker eller 2 håndfulde frosne rabarber.
50 gram blødt smør
3 tsk kanel
3 tsk sukrin gold
Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål og pisk hviderne stive. 
Pisk blommerne lyse og luftige med sukrin og rør derefter piskefløden i med en dejskaber. Vend de stive æggehviderne i æggemassen.
Bland Kokosfiber, kokosmel og bagepulver i en skål og vend det i æggemassen forsigtigt men grundigt, så det bliver til en ensartet masse.
Hæld dejen op i en kage form beklædt med bagepapir. Fordel dejen jævnt i formen.
Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker (3-4 cm) og fordel dem regelmæssigt ud over kagen – giv dem et lille tryk, så de kommer ned i dejen, men stadig har 3-4 millimeter over dejen.


Rør smør, kanel og sukrin gold sammen og fordel den i klatter (på linje) ud over kagen.

Tryk kanelsmørret ned i dejen med enden af en ske og kør skeen igennem dejen et par gange. 
Bag ved 180 grader i 17-20 minutter.

Server lun med creme fraiche 38%

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *