Naan – med hvidløg


 

 

 

 

 

 

 

Hvidløgsnaan (4 stk)

  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 gram philadelphia
  • 4 spsk pofiber
  • 2 spsk sesammel
  • 1 fed hvidløg
  • 25 gram smeltet smør
  • Nigella- eller sesamfrø til drys

Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.

Del æggene i to skåle – blommer i den ene og hvider i den anden. Pisk hviderne stive med salt og bagepulver i en skål. Pisk æggeblommerne med philadelphia, pofiber, sesammel sammen. Pres hvidløg (eller hak det fint) og kom 3/4 dele i dejen. Resten af det pressede hvidløg kommes i en lille skål med med smeltede smør – det skal bruges til at pensle på brødene før de skal bages. 

Vend hviderne forsigtigt i dejen. Fordel dejen på en bageplade i 4 ovale klatter (se formen på billedet), brug en bagepensel til at dryppe den ene halvdel af smørret på de fire brød. Bag dem i 20-25 minutter, pensel de dampene varme naan med resten af smørret og server straks.

Du kan lave en osteversion ved at tilsætte 50 gram revet ost i dejen i stedet for hvidløg og drysse brødene med 50 gram ost inden bagning, når der er dryppet med smør.

Du kan lave en mandelversion ved at tilsætte 50 gram ristede mandelflager eller mandelsplinter i dejen – dem lidt til at drysse med inden bagning.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *