Lammegryde – serveret med Raita og Naan (4 portioner)
- 800 g hakket lam (kan godt erstattes af hakket oksekød)
- 1 hakket løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1 lille dåse koncentreret tomatpure
- 3 dl crème fraîche 38% og/eller kokosmælk (hvis du har en rest stående eller du ønsker en mælkefri version)
- 2½ dl vand
- 2 spsk stødt koriander
- 2 spsk kanel
- 2 tsk stødt kardemomme
- 3 tsk gurkemeje
- 10 hele nelliker
- 4 tsk spidskommen (stødt eller hel)
- salt
Brun kødet i smør/fedtstof og tilføj hvidløg, ingefær og løg. Hæld tomatpuré og alle krydderierne i og rør rundt. Tilsæt crème fraîchen/kokosmælken og vandet og lad simre under låg i ca. 30 minutter.
Server med revet kokos, frisk koriander, ristede hakkede mandler og hakket frisk rød chili til drys, samt Raita og LCHF Hvidløgs Naan (tryk på links for opskrifter).